Η Πελοπόννησος στο σύνολό της θεωρείται σαν ένας από τους σπουδαιότερους ιστορικά και πολιτιστικά τόπους της Ελλάδος. Η ανθρώπινη παρουσία χιλιάδων ετών επάνω της, έχει δημιουργήσει έναν ανεκτίμητο πολιτισμό. Μυθολογία, ιστορία, παραδόσεις, μουσική, διάλεκτοι, περήφανες νίκες και χαμένοι πόλεμοι, συνθέτουν μια μοναδική εικόνα ικανή να εξάψει κάθε φαντασία.

Το φυσικό της περιβάλλον επίσης έχει μεγάλη αξία. Μια μοναδική βιοποικιλότητα σε στεριά και θάλασσα, στηρίζει με περίσσια χάρη αυτό το ζωντανό μουσείο, ένα από τα σπουδαιότερα της Ευρώπης. Αδύνατο να μείνει κανείς αδιάφορος.

Είναι κοινό μυστικό ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα, κυρίως μετά τον τελευταίο πόλεμο, έχει δημιουργήσει νέες καταστάσεις στον πλανήτη και στην Πελοπόννησο. Που δεν είναι πάντα θετικές.

Επίσης είναι κοινή συνείδηση, ότι για ορισμένα τουλάχιστον πράματα, όπως είναι το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, μαζί με την κοινωνική μας συμπεριφορά, είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ να συνεργήσουμε, διότι σχεδόν πάντα μια κοινή προσπάθεια έχει θετικά αποτελέσματα.

Για όλα αυτά

δημιουργήσαμε μια ομάδα με άτομα από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, και με έδρα τη Μάνη. Συμφωνήσαμε να δράσουμε από κοινού, με βάση τα παραπάνω συμπεράσματα, προτάσσοντας ένα ανθρωποκεντρικό πρότυπο, με τη βοήθεια του οποίου, θα βοηθήσουμε στην προστασία και στην διάδοση ενός Ελληνικού ανθρωποκεντρικού πολιτισμού, συνεργαζόμενοι με όσους το επιθυμούν. Διότι νομίζουμε ότι η Πελοπόννησος το αξίζει και το χρειάζεται όσο ποτέ.